TGAP Ofisi Bölgesel Bilgilendirme Toplantılarının sekizincisini İstanbul'da gerçekleştirdi Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019

Bakanlık Tasarruf Takip Ofisi 8'nci bilgilendirme toplantısını Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova illerinin katılımı ile İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans salonunda düzenlendi. Bakanlık'ta kurulan tasarruf ofisinin kamu bütçesindeki harcamaları finansal ve sosyoekonomik açıdan analiz ederek israfın önlenmesi konusunda çalışmalar yürüteceği açıklandı. Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, sağlık alanında kaynakların verimli kullanılmasını vurgulayarak "Sağlık hizmetine ihtiyacı olan her vatandaşımıza, hizmeti ulaştırmanın birinci önceliğimiz ve sorumluluğumuz olduğu bilinci ile hareket etmek zorundayız" diye konuştu. Bener, "Yapmış olduğumuz bu toplantı bir farkındalık toplantısı. İl yöneticilerimizle ve hastane idarecilerimiz ile bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Bu kültürü sürekli hale getirmemiz gerekiyor. Sahanın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Düzeltilmesi gereken alanlara dokunmak zorundayız" şeklinde konuştu. Bakan Yardımcılığına bağlı olarak faaliyetlerin yürütülmesi maksadıyla TGAP Ofisi'nin kurulduğunu vurgulayan Bener, ofis tarafından takibinin yapılarak Tasarruf ve Gelir Dönüşüm Programı ile kamu maliyesinde kalıcı iyileştirmeler sağlanacağını açıkladı. Bener, "Bu birim, kamu bütçesindeki harcama ve gelir kalemlerini finansal ve sosyoekonomik açıdan analiz edip gelir arttırıcı programlar ile çalışmalarını gerçekleştirmektedir" diye konuştu. Sağlık hizmetlerinden ödün vermeden imkânlar ve kaynaklar ölçüsünde süreçleri yönetme gayreti gösterdiklerinin altını çizen Bener, "Sağlık tesislerimiz rollerine uygun plan ve harcama yapmalı. Gider artışını önleyecek tedbirler almalı" dedi.

• 1.JPG
  • 1a.JPG