TGAP Ofisi Bölgesel Bilgilendirme Toplantılarının altıncısını Trabzon'da gerçekleştirdi Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019

Sağlık Bakanlığı Tasarruf Takip Ofisince düzenlenen bilgilendirme toplantısında; kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması, maliyetlerin ve harcamaların azaltılmasına yönelik olarak sağlık hizmetlerinin tümünü kapsayan tedbirler Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Program (TGAP) kültürü ile Trabzon'da bölge illere anlatıldı. Bakanlık Tasarruf Takip Ofisi 6'ncı bilgilendirme toplantısını Rize, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars illerinin katılımı ile KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenledi.

Önceliğimiz sağlık hizmeti

Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, yaptığı konuşmada sağlık alanında kaynakların verimli kullanılması gerektiğini belirterek "Sağlık hizmetine ihtiyacı olan her vatandaşımıza, hizmeti ulaştırmanın birinci önceliğimiz ve sorumluluğumuz olduğu bilinci ile hareket etmek zorundayız. Yapmış olduğumuz bu toplantı bir farkındalık toplantısıdır. İl yöneticilerimiz ve hastane idarecilerimiz ile bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Bu kültürü sürekli hale getirmemiz gerekiyor. Sağlık tesislerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Düzeltilmesi gereken alanlara dokunmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Ders eklenmeli

Toplantının teşvik çalıştayı olduğunu aktaran Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ise "Tasarruf bizim toplumumuzda çok önemsenmemiş bir konudur. Son yıllarda Bakanlığımız öncü bir kuruluş olarak tasarrufa yönelik çok teşvik edici çalışmalar yaptı. Tıbbi cihaz kullanımı, hastane işletmesi vb. tasarruf konularında üniversitelerde tasarrufun ders olarak eklenmesini ve okutulmasını öneriyorum." dedi.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen bölgesel toplantıya; Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, Rize, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Artvin, Ardahan ve Kars hizmet başkanları ile bu illere bağlı hastanelerin yöneticileri katıldı.

• IMG_7221.JPG
  • IMG_7251.JPG